وقتی به عنوان مراقب سلامت خسته هستید و برای استراحت نیاز به استراحت دارید، چه کاری می توانید انجام دهید؟
فرسودگی شغلی مراقبین سلامت چیست؟
فرسودگی مراقبین سلامت یک حالت فرسودگی جسمی، عاطفی و ذهنی است. مراقبان سلامتی که تحت استرس هستند ممکن است خستگی، اضطراب و افسردگی را تجربه کنند. برخی از راههای جلوگیری از فرسودگی در این شغل پیوستن به گروههای حمایتی مراقبتکننده و استفاده از خدمات مراقبتی انها است.
فرسودگی مراقبین سلامت زمانی بیشتر رخ می دهد که مراقبین سعی کنند بیش از حد توانشان، از نظر فیزیکی یا مالی کار انجام دهند.
بسیاری از مراقبان نیز اگر وقت خود را صرف خود کنند نه برای عزیزان بیمار یا مسن خود احساس گناه می کنند
چه چیزی باعث فرسودگی شغلی مراقبین سلامت می شود؟
مراقبان اغلب چنان مشغول مراقبت از دیگران هستند که از سلامت عاطفی، جسمی و معنوی خود غافل می شوند. مراقبین سلامت اغلب خواستههای بدن، ذهن و احساسات خود را نادیده می گیرند که منجر به خستگی، ناامیدی و در نهایت فرسودگی شغلی می شود.
عوامل دیگری که می تواند منجر به فرسودگی شغلی مراقبین سلامت شود عبارتند از:
- سردرگمی نقش: بسیاری از افراد زمانی که مسئولیت نقش مراقبت کننده را به عهده می گیرند، گیج می شوند. این افراد به سختی می توانند نقش خود را به عنوان مراقب از نقش خود به عنوان همسر، عاشق، فرزند، دوست یا سایر روابط نزدیک تفکیک کنند.
- دلسردی در مراقبین سلامت: بسیاری از مراقبین سلامت انتظار دارند که مراقبت آنها بر سلامت و شادی بیمار تأثیر مثبت داشته باشد. اما برای بیمارانی که از یک بیماری پیشرونده مانند پارکینسون یا آلزایمر رنج می برند این موضوع اهمیت چندانی ندارد و این باعث دلسرد شدن مراقبین سلامت از کاری که دارند انجام میدهند می شود گاهی بسیاری از مراقبان به دلیل کمبود پول، منابع و مهارتها دچار ناامیدی در برنامه ریزی برای مراقبت از عزیزان خود میشوند.
- خواسته های نامعقول: برخی از مراقبین به این دلیل که فقط خود را مسئول انجام مراقبت از عزیز سالمند خود می دانند بارهای نامعقولی را بر دوش خود می گذارند اما گاهی هم سالمندانی که تحت مراقبت هستند ممکن است خواسته های غیرمنطقی از مراقب خود داشته باشندو باری را بر دوش او به عنوان مراقب اصلی قرار دهند.
علائم فرسودگی مراقبان سلامت مشابه علائم استرس و افسردگی است که عبارتند از:
- انزوا و کناره گیری از دوستان، خانواده و سایر عزیزان.
- عدم علاقه به فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردند.
- تحریک پذیری
- احساس خشم، ناامیدی و درماندگی.
- کم یا زیاد شدن اشتها و وزن
- تغییر در الگوهای خواب.
- پریشانی، بی حوصلگی و آشفتگی
- بیمار شدن های پی در پی
- احساس تمایل به صدمه زدن به خود یا شخصی که از او مراقبت می کنید.
- خستگی عاطفی و جسمی.
برخی از اقداماتی که مراقبین سلامت می توانند برای کمک به جلوگیری از فرسودگی خود انجام دهند:
- با فردی که به او اعتماد دارید - مانند یک دوست، همکار یا همسایه - در مورد احساسات و ناراحتی های خود صحبت کنید.
- به موضوع مراقبت از عزیز واقع بینانه نگاه کنید، بپذیرید که ممکن است برای مراقبت از سالمند نیاز به کمک داشته باشید سازمانها یا موسسات محلی ممکن است گروههای حمایتی (چه به صورت حضوری یا آنلاین) برای مراقبین یا اعضای خانواده کسانی که از بیماریهایی مانند سرطان یا آلزایمر رنج میبرند، فراهم کنند. این سازمانها همچنین ممکن است مراقبینی را بصورت موقتی به محل اعزام کنند تا به مراقب اصلی اجازه دهند تا زمانی را از بیمار دور باشند.
- در مورد بیماری عزیزتان واقع بین باشید، به خصوص اگر این بیماری یک بیماری پیشرونده مانند پارکینسون یا آلزایمر باشد. بپذیرید که ممکن است زمانی فرا برسد که بیمار به خدمات پرستاری در خارج از خانه و به دور از شما نیاز داشته باشد.
- حداقل روزی 1 تا 2 ساعت برای خودتان وقت بگذارید مراقبت از خود برای مراقبین سلامت یک ضرورت مطلق است
در آخر فراموش نکنید که در عصر تکنولوژی پیشرفته کنونی شرکت های بسیاری از جمله شرکت TangelaCare با نیروهای متخصص و کارآمد با طراحی و ارائه اپلیکیشن های حرفه ای مراقبت در کنارتان هستند تا به شما مراقبین سلامت برای مدیریت مسئولیت هایتان یاری برسانند و زندگی را برای سالمندان عزیزتان راحت تر و آسوده تر کنند.
نظر خود را بگذارید