senior woman's hand holding tv remote control

رابطه سلامت سالمندان و تماشای تلویزیون

طی مطالعاتی که در دهه های اخیر بر روی تماشای تلویزیون و سلامتی انجام شده است، محققان به این نتیجه رسیده اند که تماشای بیش از حد تلویزیون به سلامت فیزیکی و روحی انسان آسیب می زند. اهمیت این موضوع بیشتر در مورد کودکان و سالمندان می باشد زیرا این دو گروه از افراد می توانند بیشترین آسیب را از تماشای بیش از حد تلویزیون ببینند. خطرناک ترین جنبه تماشای بیش از حد تلویزیون از کاری که بدن شما در حال تماشای تلویزیون انجام می دهد ناشی می شود و آن نشستن است. نشستن بیش از حد سبب بروز بیماری های قلبی-عروقی، کاهش سوخت و ساز بدن و در نتیجه چاقی و پیرو آن دیابت نوع 2 می شود.

بعد از هر بار غذا خوردن کاری که بدن انجام می دهد ترشح آنزیم هایی است که برای تجزیه چربی و هضم غذا لازم هستند که از طریق خون گردش می کند تا در اختیار عضلات قرار گیرند زمانی که فعالیت بدنی کم شود و بیشترین وضعیتی که بدن در آن قرار می گیرد حالت نشسته باشد جریان خون کند شده و میزان ترشح آنزیم ها کاهش می یابد در نتیجه بیماری های قلبی-عروقی مانند سکته یا حمله قلبی افزایش می یابد. علاوه بر این، فقدان فعالیت می تواند به سلامت استخوان، دیابت نوع 2 و چاقی منجر شود حتی تماشای بیش از حد تلویزیون می تواند با زوال عقل در سالمندان رابطه مستقیم داشته باشد.

گاهی سالمندان برای فرار از افکار مزاحم و خاموش کردن گفتگوهای ذهنی خود به تماشای نلویزیون پناه می برند و همین سبب منزوی شدن آنها و دوری کردن شان از حضور در جمع افراد می گردد که خود باعث بروز افسردگی و عم و اندوه می شود. برای جلوگیری از آن باید تا جای ممکن کاری کرد تا احساس کنند که مورد نیاز هستند و خانواده به وجود ایشان نیازمند است.

جالب است بدانید فراد مسن نسبت به جوان تر ها بیشتر تلویزیون تماشا می کنند اما کمتر از افراد جوان از آن لذت می برند.

بهترین کار برای کاهش میزان تماشای تلویزیون در سالمندان این است که انگیزه های زندگی را در آنها به روش های مختلف بالا ببریم از جمله آنها را به شرکت در محافل و اجتماعات هم سن خود تحریک کنیم، آنها را به شرکت در کلاس های ورزشی خصوصا یوگا تشویق کنیم و رفت و آمد با آنها را بیشتر کنیم تا از بودن در جمع خانواده لذت ببرند.